Belgische Vuistbal Beker 2021 Groot Success

Zondag 22 augustus vond er, na een coronapauze van 1 jaar, eindelijk de 5de editie van onze Belgische Vuistbalbeker plaats !!

En de zin zat erin. Eindelijk terug Belgische Vuistbal op het hoogste niveau. Er deden maar liefst 14 ploegen een gooi naar het hoogste schavuistje om zich te kronen Belgische Vuistbalbekerwinnaar. Bij de vrouwen deden er 4 ploegen mee, eveneens een record. Verder mochten we ook de Nederlandse Vuistbal Bond verwelkomen in wat hopelijk een jaarlijkse traditie mag worden !

Prachtige smash van Nikki Swinkels van de Nederlandse Nationale Ploeg

Massenhoven was alleszins het schouwspel van een glorieuze vuistbalnamiddag. De eerste vuist werd gelegd om 11u, en de laatste vuist in de finale om 17u40. Het schema was strak, maar elke ploeg heeft zijn vuistje wel gelegd in de belgische vuistgeschiedenis. Het weer was beter dan verwacht, met veel zon en een tikkeltje regen, en de supporters en spelers konden genieten van een echte duitse BBQ met veel worst en burgers en een frisse pint van onze tapkraan. Uiteraard was er ook onze verkleedprijs, met teams die verrassend uit de hoek kwamen!

De runner-ups van de kostuumwedstrijd: Oswald en de Schildpad
De winnaars van de kostuumwedstrijd ‘De Vissers’, naast de Professionele Beginners

De hoogtepunten waren talrijk, vooral met dank aan de vele enthousiaste sportievelingen en supporters. Vuist ! Hieronder alvast enkele foto’s.

Een man van De Duifkes met een meesterlijke smash
Fistlandia in actie
Aanval van Schaar Vuist Plezier’s toppaanvaller
Begroeting na de halve finale: VVV – Oranje Boven

Maar de apotheoses waren wel de finales, en mooi waren ze beide. Nadat FC Knaldrang nipt de finale haalde voor Waar Is Den Toog bij de dames, na een gelijkspel qua gewonnen matchen, puntenverschil en een gelijkspel tegen elkaar, ging de finale uiteindelijk richting de VVVV, een vaste waarde in de finale. De eindstand bij de dames.

 • 1. VVVV
 • 2. FC Knaldrang
 • 3. Waar is den Toog
 • 4. Oswald en de Schildpad
De deelnemende vrouwenploegen van de Belgische Vuistbalbeker 2021, na een geslaagde dag

Bij de mannen was het een zinderende finale, op een niveau nog zelden gezien op de Belgische vuistbalvelden. Schaar, Vuist, Plezier, een nieuwe formatie rond Red Jellyfists Maarten en Jorun, mochten het opnemen tegen meervoudig winnaar de VVV, hosts van het evenement. Nadat ze zowel in set 3 als set 4 een setpunt niet konden verzilveren, ging de match 3-1 naar de VVV.

Een van de winnende punten van VVV in de finale tegen Schaar Vuist Plezier

De eindstand bij de mannen.

 • 1. VVV
 • 2. Schaar, Vuist, Plezier
 • 3. Oranje Boven (winnaar beste buitenlandse ploeg)
 • 4. Fisting 4 Fun5.
 • De Duifkes (winnaar beste gemengde ploeg)
 • 6. Fistlandia
 • 7. De Fistons (winnaar consumptieprijs)
 • 8. Vuistopia
 • 9. De Vuist van Jeff (winnaar Birkenshop prijs)
 • 10. K6
 • 11. De Fisti’s
 • 12. Professionele Beginners
 • 13. De Vissers (winnaar verkleedprijs)
 • 14. Chiro Bevel
De deelnemende ploegen van de Belgische Vuistbalbeker 2021, na een geslaagde dag
Een frisse pint na de overwinning!

Meer foto’s zijn te vinden op onze Facebookpagina. Hartelijk dank aan Marlies van Cappellen en Johan Van Ostaeyen.

Ons seizoen is nog niet voorbij !!
Onze mannen spelen begin oktober nog Nations Cup, hiervoor zoeken we nog 2 spelers !! Contact via onze pagina.

We organiseren begin november ook onze gratis ledendag en de finale van de Belgische Competitie ! Om lid te worden voor seizoen 2021 – 2022 en mee te kunnen genieten van deze ledendag, of om ons te steunen zodat we deze prachtige sport kunnen blijven aanbieden aan zeer laagdrempelige voorwaarden, kan u altijd een lidmaatschap aangaan via deze link: https://forms.gle/wap4dKoNh3yncUZd7

Met dank aan onze sponsors !

En tenslotte ook nog dankwoorden aan de volgende personen en instanties: René en Ann Stoelen, Volleybal Zandhoven en Jan Van Rompaey, Chiro Zandhoven, Gemeente Zandhoven, VC Blackbirds hockey, De familie Van Rompaey en Ijssalon Anna & Emiel, Voetbal Massenhoven, Holland Boven, ATV, FROS en tenslotte uiteraard ook alle participanten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *