Red Phoenixes maken zich klaar voor het vernieuwde WK

Wow, wat een spannende afgelopen weken voor onze nationale vrouwenploeg! Wijzigingen omtrent het geplande WK in Jona, een nieuwe naam en de nieuwe officiële shirt designs die zijn binnen gekomen. Om nog maar te zwijgen over de intense trainingen met onze bondscoach Mario Schmidt ter voorbereiding op het WK. Hieronder een overzicht wat onze vrouwen allemaal hebben uitgespookt.

Update WK Vrouwen

! Groot nieuws !

Het WK van de Vrouwen wordt verplaatst van Jona naar Grieskirchen en zal 2 weken later plaatsvinden, samen met het WK U18 en WK U21. De redenen voor deze wijziging zijn uiteraard niet ver te zoeken – corona. Door de striktere regels in Zwitserland was het moeilijker om nog zoveel mogelijk landen te laten participeren. De komende weken wordt het dus kijken welke landen zich nog zullen kunnen engageren om naar het WK 2.0 te kunnen komen, maar wij zijn alvast klaar! Hoewel, ook bij onze dames hebben er enkelen moeten annuleren door de datum-wijziging, dus iedereen is nog steeds welkom om te komen trainen en zich te laten selecteren voor de nationale ploeg!

Voor meer info kunnen jullie zeker hier terecht.

Ter voorbereiding van het WK zijn onze dames ook voor een niet-zo-een radicale keuze gegaan: het aannemen van een internationale bondscoach. Zo volgen de dames in de voetsporen van o.a. Polen, Australië en Nieuw-Zeeland, alsook de Belgische mannen.
Daarom kondigen wij graag en met veel furore onze nieuwe bondscoach aan: Mario Schmidt!

Mario is afkomstig uit het vuistbal walhalla Pfungstadt, waar hij ook coach is voor enkele teams. Enkele jaren terug was hij ook de bondscoach van Polen. Mario zal van mei tot eind juli ons om de zoveel tijd komen bezoeken voor intensieve trainingssessies, tactische lessen en uiteraard ook om de selectie voor de nationale ploeg te maken. Welkom Mario!

Mario Schmidt (in red), giving his first training session to the Belgian women.

Nieuwe naam en logo voor onze vrouwen

Grote aankondiging

Onze Nationale Ploegen hebben intussen al gezamenlijk 4 EKs en WKs achter de kiezen, telkens gespeeld als de beroemde Red Jellyfists ! Maar met het oog op het WK in Jona aankomende zomer zal onze vrouwenploeg voortaan door het leven gaan als de Red Phoenixes ! Check het nieuwe logo hieronder.

Red Phoenixes, we fist from the ashes !

Credits to Robbe Vorsselmans voor het design, en tevens het design van de Red Jellyfists.

The new logo for the Belgian Red Phoenixes!

Aankondiging Shirt Designs Red Phoenixes

Naast een nieuwe naam en een nieuw logo, krijgen onze dames ook een volledige nieuwe set aan tenues, vers van de pers voor het opkomende Wereldkampioenschap!

Enkele van deze shirt designs werden gemaakt als onderdeel van onze open design wedstrijd, met als prijs een eigen shirt, als 11de man of vrouw.

Met dank aan onze sponsor Fist Wear kunnen we nu met trots onze twee shirts voorstellen: Amber Wit en Eline Rood.

Het nieuwe shirt design voor de Red Phoenixes – Amber Wit
Tweede shirt design voor de Red Phoenixes – Eline Rood

Deze shirts bieden wij ook aan als fanservice, check zeker deze Facebookpost om er een voor jou te bestellen!

Zo zijn de vrouwen weeral een stapje dichter bij het WK. De benen kunnen worden ingesmeerd, de trainingen kunnen intensiever worden en het aftellen kan beginnen! Nog maar 53 dagen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *